Actualitat

Actualitat

EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ PRESENTA ELS RESULTATS DEL PLA D’ACCESSIBILITAT TURÍSTICA - 13/12/2017

El 69% dels recursos analitzats a la diagnosi comarcal presenten facilitats per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda

El dimecres 13 de desembre, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat els resultats del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà als ajuntaments de la Comissió Turística (òrgan de gestió de la política comarcal) i al sector turístic.

L’acte s’ha celebrat a les 10h a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Empordà i ha estat presidit pel Sr. Joan Català Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’ha acompanyat la Sra. Montse Nualart, tècnica de turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà i el Sr. Diego González, Soci-Director d’Acces Turismo Internacional Consulting.

El Pla d’accessibilitat turística del Baix Empordà té l’objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà. El Pla d’Accessibilitat Turística ha comptat amb 4 accions aquest any 2017:



1. Presentació pública del projecte i sensibilització al sector turístic

2. Diagnosi de la comarca


3. Formació en matèria d’accessibilitat turística

4. Creació de manuals de bones


Un cop realitzada la diagnosi de la comarca, en una segona fase (2018), es preveu validar els recursos turístics accessibles detectats i posar-los en valor; així com més formació en matèria d’accessibilitat turística als ajuntaments i al sector turístic.

Per tirar endavant el projecte, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, que treballen l’accessibilitat turística a Catalunya des de fa anys amb el seu programa Turisme per a tothom (www.turismeperatothom.catalunya.com) i també ha comptat amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que promou el turisme accessible a la nostra demarcació amb el seu programa de turisme inclusiu.

Per últim, cal destacar que el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà s’engloba en el projecte Empordà Check-out!, subvencionat pel Servei Públic Ocupació de Catalunya en el marc del programa Projectes innovadors i experimentals.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt