Actualitat

Actualitat

El Museu del joguet de Catalunya a figueres, el primer de Girona que forma part d’Apropa Cultura - 29/03/2018

El Museu del Joguet de Catalunya a Figueres és el primer museu de les comarques de Girona que forma part del programa Apropa Cultura.

Amb 10 anys de recorregut, Apropa Cultura és un programa de lleure cultural inclusiu per a les entitats socials que fa possible que més de 90 equipaments culturals ofereixin la seva programació a 1.800 entitats i serveis socials d’arreu de Catalunya.

Des de la seva creació, ja fa trenta-cinc anys, el Museu del Joguet de Catalunya ha estat profundament compromès amb l’accés universal a la cultura i al coneixement, així com amb la cohesió social, i ha establert lligams de treball amb la comunitat, i amb tota lasocietat, per millorar la vida de les persones. Entre els valors del Museu hi ha l’accessibilitat, la inclusió i l’equitat, així com la vàlua de l’educació per a tothom i sempre.

En aquest sentit, el Museu, des dels seus inicis, ha portat a terme un seguit d’iniciatives adreçades a fomentar l’accés de les persones amb discapacitat a la cultura. Entre aquestes iniciatives, cal destacar el programa El tacte dels joguets, adreçat a discapacitats visuals, o la remodelació recent de totes les vitrines exemptes del museu, adaptant-ne l’alçària per a una correcta visualització per part de les persones amb cadira de rodes o de baixa estatura. Així mateix, les iniciatives adreçades a col·lectius en situació de risc d’exclusió social, com ara el programa per a famílies de Figueres en aquesta situació, del qual s’han beneficiat més de 1.300 persones en les seves quatre edicions, o el programa específic per als interns del Centre Penitenciari de Figueres, el Centre Penitenciari Obert de Girona, el Centre Penitenciari de Quatre Camins i el Centre Penitenciari de Can Brians, entre els anys 2007 i 2012, per citar només uns quants exemples.

Ara, amb la implicació en el programa Apropa Cultura, el Museu del Joguet de Catalunya ha fet un pas endavant amb la voluntat d’aprofundir, millorar i fer accessibles el museu i els seus recursos a encara més persones i d’oferir una programació completa. Així, les entitats podran escollir entre la visita lliure, una visita guiada o un taller ofert en col·laboració amb la Fundació Altem, entitat de referència a la comarca de l’Alt Empordà en l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, la col·laboració amb Altem s’emmarca en el programa específic que, junt amb el Museu, l’entitat desenvolupa des de fa dos anys, adreçat a impulsar i afavorir l’autonomia personal i les habilitats socials de les persones amb discapacitat intel·lectual i a fomentar-ne el reconeixement per part de la societat.

Al Museu del Joguet de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Altem, estem orgullosos de contribuir a fer de la cultura un fet habitual i rellevant també per a les persones més vulnerables i, doncs, una experiència transformadora de la persona i la societat.

Programa Apropa Cultura al Museu del Joguet

Programa de col·laboració de la Fundació Altem amb el Museu del Joguet

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt