13

Turisme industrial (Paisatges de Barcelona)


Torna a les destinacions Torna a les destinacions

El turisme industrial, com qualsevol tipus de turisme cultural, connecta la realitat i l’evolució històrica d’un territori per a comprendre la seva realitat actual d’una forma lúdica i amena. La seva multidisciplinarietat integra la història, l’arqueologia, la sociologia, l’arquitectura, l’ urbanisme, la geografia i la tecnologia.

La visita a museus, els itineraris i rutes industrials i els paisatges d’aquestes poblacions permeten apropar-se a la història sobre la revolució industrial, traslladar-se en el temps, introduir-se en les entranyes del món obrer, tan socialment com tecnològica, i experimentar la sensació de convertir-se en miner, descobrir la sorprenent força de l’aigua, sentir el control social a les colònies, conèixer els secrets dels amos i dels obrers, l’evolució dels oficis i de la seva maquinària, fabricar paper amb les pròpies mans i molt més…

El turisme industrial és capaç de desvetllar fortes emocions tan a grans com a petits, i permet conèixer una altra realitat, la societat catalana industrial que per la seva proximitat en el temps es torna fàcilment comprensible i apreciable. Aquesta és la gran descoberta de qui fa turisme industrial, poder copsar el món dels nostres avis o besavis, i sentir l’emoció de poder-los comprendre millor.

La unió d’aquests municipis ofereix la possibilitat de conèixer la gran diversitat territorial i productiva de Catalunya i descobrir el variat llegat social i patrimonial i la seva evolució d’una forma més global i descentralitzada.

La Ruta del Turisme Industrial Accessible presenta una selecció d’equipaments i recursos que permetran a tothom gaudir d’aquestes experiències.

Què t'ofereix aquesta destinació?



Actiu-sport Actiu-sport

Cultura Cultura

No et pots perdre...

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt