13

Turisme industrial (Paisatges de Barcelona)


Torna a les destinacions Torna a les destinacions

El turisme industrial, com qualsevol tipus de turisme cultural, connecta la realitat i l’evolució històrica d’un territori per a comprendre la seva realitat actual d’una forma lúdica i amena. La seva multidisciplinarietat integra la història, l’arqueologia, la sociologia, l’arquitectura, l’ urbanisme, la geografia i la tecnologia.

La visita a museus, els itineraris i rutes industrials i els paisatges d’aquestes poblacions permeten apropar-se a la història sobre la revolució industrial, traslladar-se en el temps, introduir-se en les entranyes del món obrer, tan socialment com tecnològica, i experimentar la sensació de convertir-se en miner, descobrir la sorprenent força de l’aigua, sentir el control social a les colònies, conèixer els secrets dels amos i dels obrers, l’evolució dels oficis i de la seva maquinària, fabricar paper amb les pròpies mans i molt més…

El turisme industrial és capaç de desvetllar fortes emocions tan a grans com a petits, i permet conèixer una altra realitat, la societat catalana industrial que per la seva proximitat en el temps es torna fàcilment comprensible i apreciable. Aquesta és la gran descoberta de qui fa turisme industrial, poder copsar el món dels nostres avis o besavis, i sentir l’emoció de poder-los comprendre millor.

La unió d’aquests municipis ofereix la possibilitat de conèixer la gran diversitat territorial i productiva de Catalunya i descobrir el variat llegat social i patrimonial i la seva evolució d’una forma més global i descentralitzada.

La Ruta del Turisme Industrial Accessible presenta una selecció d’equipaments i recursos que permetran a tothom gaudir d’aquestes experiències.

Què t'ofereix aquesta destinació?Actiu-sport Actiu-sport

Cultura Cultura

No et pots perdre...

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Torres Codorniu Sixt