Que fer?

Parc Natural del Garraf - Itinerari sensorial adaptat de Can Grau

Garraf (Costa Barcelona)

Natura             Persones amb discapacitat visual   
Adreça
Adreça:
Carretera d`Olivella a Plana Novella, km 3,5 - Garraf -- Olivella (Barcelona)
Telèfon
Telèfon:
(+34) 935 971 819
Fax
Fax:
(+34) 935 970 887
envia'ns un email
parcs.diba.cat/web/itineraris/itineraris-adaptats
Imprimir

L`itinerari, situat al costat d`una antiga masia vitivinícola, Can Grau, rehabilitada com a Escola de Natura, té una longitud de 525 metres i és circular. El ferm del traçat s`ha modificat per tal de millorar-ne la seva transitabilitat. En un dels laterals del recorregut s`hi ha col·locat una corda de seguiment a un metre del terra, subjectada a pals de fusta cada dos metres.

Està dirigit a persones amb discapacitat visual però també per ser realitzat per a persones sense problemes de visió per tal de tenir una percepció i comprensió més enriquidora de l`espai.

Facilitats i observacions

En aquest recorregut s`hi troben diferents elements interpretatius:

Un panell informatiu ubicat al principi del recorregut, on es recull la informació general de l`itinerari a quatre nivells de comunicació per tal que qualsevol usuari pugui tenir accés a la informació: text, braille, tipografia en relleu i codi de signes.

Elements de suport tàctil-visual: un conjunt de peces dissenyades per a l`estimulació dels sentits i que són una invitació a tocar, mirar, olorar i escoltar. Per a l`oïda s`han dissenyat unes trompes perquè el visitant escolti en determinats punts els sons amplificats que ens ofereix la natura. Pel tacte i l`olfacte s`han dissenyat anells selectius i llançadores tàctils que conviden a tocar la pedra calcària típica del Garraf, les fulles dures del margalló (espècie emblemàtica de la zona), o bé a olorar les fulles del romaní o de la farigola, entre altres.



 Dades comprovades sobre el terreny per tècnics en accessibilitat per a l'Agència Catalana de Turisme Dades comprovades sobre el terreny per tècnics en accessibilitat per a l'Agència Catalana de Turisme

Què més t'ofereix aquesta destinació?

Allotjaments  Allotjaments
Natura  Natura
Sol i platja  Sol i platja
Cultura  Cultura

  Serveis de la destinació

Transports Transports

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt